29 december 2008

Det har varit en del på TV under julhelgen!
Vissa dagar har det varit mycket svårt att välja eller välja bort. Det är inte det samma att spela in och titta på i efterhand tycker jag.
Men Körslaget har jag i alla fall tittat lite extra på. Vilka fantastiska körer! Vilket tryck!
Bra att ingen röstades ut i första avsnittet, man vill ju gärna lyssna lite mer innan någon försvinner. Timo Räisinen är en ny bekantskap för mig. Har ingen aning om vad han är för en eller vad han har gjort men jag tyckte det var helt fel att han blev utröstad i andra omgången. Hans kör hade sånt ös så självaste Phil Spector på sin tid hade blivit imponerad.
Undrar hur folk röstar egentligen. Jag tror de kollar först och främst på vem körledaren är. Och så klart vilken region, man röstar lokalt så att säga och med hjärtat. Inte på hur kören låter. Låtvalet spelar så klart också roll. Poppis låt - många röster.
Jag gillade alltså Timos kör och Robert Wells Let me entertain you. Var inte såå förtjust i ABBA-låten.
Grys klänning i första avsnittet liknade något hon lånat från Harry Potter's Hogwarth-skolas kollegierum. Gräsligt! Den grå i andra avsnittet var väl lite bättre... Men egentligen är hon ju snygg i vad som helst, som en valkyria.

Jag har också kollat lite på några deckare. Uppföljaren till Morse med hans assistent, numera kommisarie Lewis följer mönstret bokstavligt från Morse's tid. Om jag kom in på gården till universitetet i Oxford skulle jag hitta överallt utan problem. Eftersom jag gillar deckare kollade jag också på ett avsnitt med Irene Huss - Glasdjävulen. Det är i alla fall action i hennes rollfigur!

24 december 2008

K. och jag hade en riktigt lugn och fin Uppesittarkväll igår.
Vi åt lite gott på kvällen och avslutade med ett par goda ostar och TUC-kex.
Nu har jag skickat honom ett ärende, en transformator till en julslinga har helt försvunnit bara så där. Fattar inte hur det gått till. Jag brukar vara så noga med hur jag packar in efter julfirandet. Men det är ju två år sedan vi hade julsakerna framme eftersom vi var bortresta förra julen. Hoppas nu att Kjell & Company på Center Syd kan fixa julbelysningen till oss.
Annars är det lugnt i köket. Har precis kokat julgröten, den står och svalnar på altanen. Jag ska bara skålla en mandel för det måste vi ha i. Mandelpriset är visst ordnat redan. Vi firar alltså jul tillsammans med barn, barnbarn och mormors mor (dvs min mor).
Nu önskar jag er en riktigt skön och fridefull julafton!

21 december 2008

Vintersolståndet

Idag gläds vi inte bara åt att det är Fjärde Advent och Dan före dan före dan före Dopparedan utan även att det är Vintersolståndet. Innebär att vi går mot ljusare tider från och med i morgon. Ja, det lär stå still några dagar men i alla fall...

Jag talade med en tjej från Nordnorge häromdagen. Hon skulle hem och fira jul hos sina föräldrar. Hon berättade att det varit ständigt mörker en lång tid däruppe men from den 7 januari vände det. Då kunde man äntligen se en smal smal skiva av solen några minuter på dagen. Då firade man ljusets återkomst med en fest!!!
Det är dem väl unnat må jag säga.

20 december 2008

Lugn eftermiddag

Idag har vi haft en superlugn eftermiddag!
K. har noggrant tittat igenom Landskrona från ovan-boken, han bara älskar den!
Jag har sysslat med mitt, städat undan i "butiken" och ställt i ordning så att det ser snyggt ut där. Sedan har jag ägnat mig åt att slå in julklappar som legat undangömda för nyfikna ögon. Jag har köpt de flesta i god tid men inte haft tillfälle att slå in dem förrän idag. På bilden ses två småklappar som jag fixat lite extra med. Askarna har jag gjort själv. Så fina blir inte de större paketen även om jag försöker pynta dem också. Men det är så himla kul att hålla på med dem ändå.
Ikväll får det väl bli Dansbandskampen även om det inte är min favoritmusik. Men det är sådär lite lättsam underhållning i alla fall. Kravlöst så att säga.
Sedan kanske något "mordiskt" på det... Lite spänning så där.
Men jag ser faktiskt fram emot Körslaget som startar på Annandagen!
Trailern "It's my life" ger mersmak!
Förresten, igår blev det oavgjort På spåret mellan Johan Wester/Lisa Syrén och K och mej! Ja, nästan i alla fall! ;-D

19 december 2008

Julavslutning på Så

Såå trevligt det var att träffa alla på skolan idag!

Anna, Rose-Marie, Sylvia, Eva, Margot och Joakim från mitt gamla arbetslag, vi hann precis dricka en kopp kaffe och prata innan det blev smörgåstårta och julklappsutdelning uppe på lärarrummet.
Det kändes nästan lite högtidligt att vara tillbaka däruppe. Det mesta var sig likt. Jag kände så väl igen den där känslan man hade på avslutningsdagen när alla elever gått hem och man kände att NU kan man äntligen få koppla av några veckor, bara få sätta sig och pusta ut och vara ledig!

Årets julklapp var fantastisk!! Praktboken "Landskrona från ovan" av Bertil Hagberg. Tack för den Landskrona Kommun!!


Och så fick jag ju veta det senaste "skvallret" om Anna, hon har blivit fru Andersson nu! Grattis!!!

18 december 2008

Julgranen färdigklädd!

Idag har vi klätt granen. Vi har en plastgran för jag är allergisk och kan tyvärr inte ha en riktig gran i huset, då blir jag snuvig hela julen. Vi har bara rött pynt och som avslutning silverregn som jag tycker är pricken över i-et.

Igår slutade thrillerserien Dödsdomen och den var spännande ända in i slutet! Jag hade inte kunnat föreställa mig att det skulle sluta som det gjorde och det är väl skönt det, inte roligt när man kan gissa sig hur det ska bli redan efter ett avsnitt.

I morgon ska jag på julavslutning i skolan och det ska bli roligt!!



16 december 2008

Lussekatter, Dödsdomen och TV-reklam

Äntligen hembakade lussekatter!
Ja, jag hann ju inte riktigt ända fram till Luciadagen men nu har jag dem här, nybakade och väldoftande lussekatter med massor av saffran! K. köpte ju lussekatter från Hedins bageri i B-berga och det var inget fel på dem. Men det hör ju liksom till att man ska baka egna lussekatter och nu har jag gjort det! Och de är lika goda fast det är ett par dagar för sent. Vi provsmakade med en god kopp kaffe till nyheterna på TV4 och det blev fullt godkänt. Jag brukar tillsätta ett par teskedar bikarbonat i degen och då blir de sådär luftiga och fina, inte kompakta. K. är mäkta stolt för han har penslat och satt dit russinen.
Nu har tjejen som spelat in reklam till Ur&Penn lärt sig att det inte heter
99 kroner, 250 kroner osv... Så ruskigt irriterande, men nu vet hon. Förmodligen har någon vettig person upplyst henne. Tack för det. Kronor och inte annat!!
Nu väntar vi med spänning på det sista avsnittet av Dödsdomen. Så otroligt bra! Till och med K. tycker det är spännande! Han gillar annars som ni vet endast fotboll, nyheter och History Channel.
Bara nu slutet inte blir så där så att man blir besviken...
Well, until tomorrow!!

Jordskalv i Skåne

Här har man varit med om det största jordskalvet i Sverige på över 100 år - och så har jag inte märkt ett enda dugg!! 4,7 på Richterskalan!!
Jag har sovit mig igenom det! Jag känner mig snuvad på konfekten, i radio berättar alla om sitt häftiga uppvaknande i morse och jag har missat allt!!!
Det var så här att K. hade lovat skjutsa ett par goda vänner till Kastrups flygplats jättetidigt i morse. Jag skulle väcka honom klockan 04.00.
Men ni vet hur det är när man har en sådan tid att passa. Det känns som allt ansvar för att de goda vännerna skulle komma iväg på sin drömsemester vilade på mina axlar - jag kunde bara inte somna.
Sista gången jag tittade på klockan innan den ringde var 02.30.
När K. låste dörren och körde iväg somnade jag bums och har alltså missat århundradets mest omtumlande upplevelse!
Det lär bli efterskalv inom några dagar...

7 december 2008

Andra Advent

Andra Advent.
Mitt första inlägg här på min nya blogg.
Ja, jag flyttar hit (läs: fortsätter) min befintliga blogg från en annan adress.
Jag är inte riktigt nöjd med upplägget där och därför testar jag nu här på blogspot.
Här hittar du mina tidigare inlägg och betraktelser.
Tills vi ses nästa gång, ha en riktigt mysig Andra Advent!