31 maj 2011

Sommarmorgon 31 maj

" Oh what a beautiful morning!


Oh what a wonderful day! "


Så underbart att öppna sovrumsfönstret på vid gavel och och bara andas in den ljumma luften med sommardofterna.


Nästan vindstilla, allldeles tyst förutom fågelkvitter i närheten...


Fram med kameran och ut i trädgården för att försöka fånga ögonblicken.


På trädgårdsstolarna börjar "dynorna" tätna och grönska.
Snöbollsbuskens bollar lyser kritvita mot den knallblå himlen.


Tulpanträdet strävar vidare mot ännu högre höjder men fortfarande lyser blommorna med sin frånvaro.

Är det i år det ska ske?



Strävsamt bi flyger ivrigt runt kring nyutslagna rhododendron för att bli först att samla nektarn.



22 maj 2011

SOMMAR I LANDSKRONA

VÄXTLOPPIS PÅ CITADELLVÄGEN

Igår var det växtloppis på Citadellvägen i Landskrona. K. och jag åkte in till stan, dagen var underbar med strålande sol och varmt och skönt var också. Här kunde man fynda bland annat perenner och kryddväxter, gjutna fågelbad och trädgårdsprydnader.
För er som inte varit i L-a eller LA som vi också säger kan jag berätta att koloniområdet vid Citadellet är Sveriges äldsta och ett underbart område att strosa runt i.

"Saft och kaka?" Unga försäljare frestar med förfriskningar.

Eftersom det är lördag är det så klart torgdag.


Här på Rådhustorget träffar man folk och pratar bort en stund.Bilen har vi parkerat i Skolallén och på väg dit går vi igenom en av stans fina parker, den vid Gamla Kyrkans grund. Här låg den jättestora och pampiga Johannes Döpares kyrka som revs i slutet av 1700-talet. Den var på sin tid Skånes största kyrka efter Lunds domkyrka.


Kvar finns markeringar efter väggar och kor.Den röda kastanjen i full blomning.


En bild från Slottsparken.







20 maj 2011

Trädgårdsstolar



Här är mina två trädgårdsstolar. Inget att sitta och vila i men härliga att vila ögonen på i alla fall.

Tack till min kära fd kollega Sylvia som tipsat och inspirerat.

Helt underbar just nu är snöbollsbusken som syns i bakgrunden. Snöbollarna är nästan kritvita nu, bara lite ljusgröna nyanser kvar om man kikar riktigt noga.

För övrigt är vi jätteglada att försommarvärmen återvänt till Skåne. Vi har nyss druckit kaffe i trädgården och njutit av den sköna solen.
Men... ovanligt sent ute är mitt kära blåregn som än så länge har nästan kala grenar. Ett tag trodde jag att det gett upp men nu börjar jag skymta små små blad lite här och var. Vintern har varit alldeles för lång och svår här nere och det har nog skrämt mitt blåregn. Hoppas att det sätter fart nu när värmen är här igen.


18 maj 2011

Tysklandsbesök och Oilily

4.45 ringde klockan i morse och jag ångrade mig nästan direkt att jag gått med på att resa med till Burg idag. Ja, det var just själva resan som alltid ska starta i gryningen som jag var emot, inte Tysklandsbesöket som sådant. Jag hade 6-7 försändelser till kunder i Tyskland och Frankrike att posta från Burg a. Fehmarn, det är så klart mycket billigare porto därifrån. Då passar vi på att förena nytta med nöje när vi ändå är där. I vanliga fall sköter min "logistikansvarige" make detta men eftersom det var många paket så skulle jag hjälpa till idag.
Vilken tur att jag följde med idag!!
Vad hittade jag till jättebra pris om inte den perfekta sommarväskan!!!
Jag såg liknande i en tidning häromdagen och nu fanns den där mitt framför mig och den blev MIN!
Lite förvånad är jag över mig själv för jag är inte så förtjust i blommigt i vanliga fall men denna väska var blommig på rätt sätt och i den finns plats för allt man ska ha med sig, mobilen, solglasögon, plånbok, pennor, lite medicin, pappersnäsdukar, kameran, en pocketbok osv osv...
I love it!
Nu väntar jag bara på matchande sommarväder så att jag kan börja använda min sommarväska.


11 maj 2011

Tillbaka igen....




Det är inte klokt, det har gått nästan ett helt år sedan jag skrev sist.


Jag tänkte bara göra en liten paus för att det var mycket runt omkring mig just då och jag hann inte med min blogg för allt annat.

Kan bara säga att allt är OK här hemma. Vi är båda friska och krya, K och jag och livet går vidare. Men något lugnt pensionärsliv är det helt klart inte.


Vi har rest lite, varit på kryssning i västra Karibien i december 2010, underbart, underbart.

Min firma, Stoltz' Pyssel & Pynt går jättebra och där ligger mycket arbete bakom den.


Och så har vi börjat på en ny karriär, ha ha ha, vi har ju blivit TV-kändisar.

Ja, det känns så i alla fall. Vi blev ju tillfrågade om vi ville ställa upp på TV-reklam för Miljonlotteriet. De sökte ett äldre par (ja, det får man ju ta) som hade rest en del och som hade souvenirer från sina resor. Ja, på det viset hittade de oss på min hemsida där jag skriver och lägger in bilder från bland annat våra resmål i världen.


Så roligt att vara med, det kom ett helt filmteam hem till oss och filmade en halv dag. Kameror, sladdar, monitorer, regissör, filmklappa osv, allt var med precis som vi tänkt oss. Och så fick man betalt också... Men tänk att resultatet blev 30 sekunders reklamfilm. Av en halv dags filmande.

Roligast av allt är alla bekanta som tagit kontakt och hejat, folk man inte träffat på länge... och ibland totalt okända personer: "Är det inte du som är med i TV...?"