28 juli 2011

Regn hos mig...

Jag börjar få en släng av "depression"!

Ja, inte på allvar, jag är en i grunden glad och positiv person men nu börjar vädret knäcka mig.

Sedan vi kom hem från vår lilla tripp till Kiel har det regnat nästan 100 mm, det säger min personlige "weatherman" och han har koll på sånt. Han missar aldrig en väderleksrapport eller 5-dygnsprognos i TV eller kvällstidningens Lååångtidsprognos med rubriker så stora och svarta som om Tredje världskriget brutit ut: VÄRMEBÖLJA PÅ VÄG! liksom de lokala prognoserna över nordvästra Skåne.

Ofta stämmer de så klart inte så jag bryr mig aldrig om att lägga på minnet vad de säger, de där meteorologerna. Det har gått så långt att jag i stället för att lyssna in fakta kollar vad Väder-Tone har på sig när hon sveper med hela armen över Mellansverige och säger : - Har i vastra delana och nede i syd kommer vinden fra vast... och sedan pekar hon på Stockholm och säger att i söder blir vadret litt vårmare...

Och har ni lagt märke till att han Per (tror jag att han heter) har låtit alla lockarna växa ut igen?


Vad hände med uppdelningen Götaland, Svealand och Norrland? Vi kollar i stället DMI, den danska motsvarigheten till SMHI och får därmed lite mer korrekta prognoser.


Det kan erkännas att det är skönt med någon gråvädersdag så att man får sköta om hem och hushåll och städa undan lite i min lilla "butik" men nu känner jag mig bara urless på hela skiten och kommer mig inte för att göra nånting.

Idag regnar det inte men det blåser så några blomkrukor i trädgården har blåst omkull. Jag tänker på det stackars 4000 scouterna som rest hit från hela världen och har Jamboree och tältar och tänder eldar och övar knopar och sånt. Det lär ösregna över Rinkabyfältet.

Vad ska de tro om Skåne och Sverige?

22 juli 2011

Minisemester i Kiel

Vi har varit på en kombinerad business/semesterresa till Kiel.

Jag hade lite affärer att sköta om där och då passade det bra att vi stannade kvar på hotell över natten och såg oss om i stans Altstadt.

Så värst mycket "Altstadt" var det då inte att se där eftersom det mesta är återuppbyggt efter kriget då stan blev sönderbombad men det fanns en del pärlor kvar. Vi bodde alldeles intill ett torg med mysiga uteserveringar
och eftersom kvällen var ljummen var det många som tog sig en bier och en bit mat och kollade in folk och njöt av livet.

Strax intill torget ligger St Nicolai kyrkan och jag brukar besöka kyrkor när vi är utomlands för det finns så fina utsmyckningar att beskåda samtidigt som man får sig en dos kyrkohistoria till livs. Längst fram i denna kyrka finns en fantastisk altartavla daterad till 1460. Vilken tur att den klarat sig under kriget.


Bara några gator därifrån höll man på att riva ett stort parkeringshus och här var det många som stannade till för det var helt fascinerande att se de stora maskinerna ta jättestora tuggor av byggnaden likt urhistoriska Tyrannosaurus Rex.

På Starbuck's landade vi till och tog en fika och vilade benen.

Här hittade vi en alldeles ovanlig oas med porlande vattenfall och massor av sittplatser där man till exempel kunde avnjuta medhavd lunch, en öl eller en glasstrut.När styrde kosan hemåt körde vi igenom en fantastisk by som heter Bellin. Längst huvudgatan fanns underbart fina gamla hus med halmtak och jag var bara tvungen att fotografera en del av dem och här har jag gjort ett collage: På färjan hem smakade det gott med en räkmacka.







17 juli 2011

KARNEVAL I LA / Landskrona 2011

Så har vi åter haft tre dagars feststämning och karnevalsyra i LA / Landskrona!!

Stans gator fylldes med åskådare när det var dags för det stora karnevalståget som väl är höjdpunkten på firandet och alla gungar med i sambarytmer och reggaemusik. Man kan helt enkelt inte stå still! Vädret var traditionellt helt underbart, förstår inte hur de alltid lyckas pricka in precis rätt dagar med högsommarhögtryck. Många kända artister har stått på de åtta Landskronascenerna dessa tre dagar, en bra mix för att försöka tillfredställa alla musiksmaker. Exempel:

Daniel Adams-Ray, Rebecca & Fiona, Von Benzo med Idolvinnaren Jay Smith, Adam Tensta, Patrik Isaksson, Hasse "Kvinnaböske" Andersson, Danne Stråhed, Mamma Mia med originalartisterna med flera med flera...
Lägg därtill stort tivoli, massor med knallar, Sverigeutställning, tävlingar, massor av olika mat tex langos, älgkebaber, thaimat, kinesiskt, grillspett, munkar, marknadsgodis ...ja då förstår man att det har varit tre "full days" här i stan!!






Idag återgår stan till det normala igen, antar att städpatrullerna har en del att göra också... Det småregnar också och det är skönt att få stanna inomhus.


På min hemsida www.stoltzfamily.se har jag lagt ut ännu fler bilder, välkommen att titta in. Jag uppskattar din kommentar i Gästboken.

13 juli 2011

Sommarväder

Igår hade vi strålande sommarväder och perfekt "torreväder" som vi säger när man kan torka tvätten ute på linan i solen. Såå underbart somrigt när man hänger tvätt utomhus och ser den fladdra för vinden.
Idag är det tvärtom... perfekt väder för inomhussysslor.
För mig innebär det oftast korttillverkning eller göra små experiment med mina idéer som jag alltid har fullt med i mitt huvud. Fast idag är det liite lugnt på den fronten. Mitt onda öra har inte blivit ett dugg bättre ännu trots 3 dagars penicillinkur. Men inget ont som inte har något gott med sig...min ihållande hosta har försvunnit så där hjälpte kuren. Jag lyder "Doctor's order" och käkar vidare på de piller han ordinerade i 5 dagar x 2 tabletter och sen får jag höra av mig igen till Sjukvårdsupplysningen. Fast j-klar så jobbigt att ha lock för örat och ha nästan noll hörsel där.. står knappast ut!

11 juli 2011

PYSSEL & PYNT www.pysselpynt.se: Öroninflammation Idag och igår...

PYSSEL & PYNT www.pysselpynt.se: Öroninflammation Idag och igår...: "Jag har haft ont i mitt ena öra nästan en vecka. Trodde jag hade en vaxpropp eller något som retade trumhinnan så jag testade med Revaxör 3..."

9 juli 2011

Konfirmation

Idag har vi varit på konfirmation i Korsbacka kyrka i Kävlinge.

Vårt kära barnbarn Embla blev konfirmerad idag efter tre veckors konfirmationsläger i Eastbourne, England.
Det var en ljus och glad stämning i den till brädden fyllda kyrkan och konfirmanderna framträdde med tal, sång och musik och små tablåer. De var väldigt duktiga måste jag säga.


Efteråt samlades konfirmanderna för fotografering utanför kyrkan.


Bland besökarna hittade jag två till av våra barnbarn, Alfred och Frida. Sedan samlades släkten i konfirmandens trädgård för presentutdelning, ännu mer fotografering och grillfest i trädgården. En sådan underbar dag för festligheter av detta slag!

2 juli 2011

Tisdagsgäst i vår lokaltidning: "Tekniknörd"

Förra veckan blev min blogg "Pensionär - Jag", dvs den som du just nu läser, uppmärksammad i vårt husorgan Helsingborgs Dagblad HD.



Journalisten Stina Linde hade hittat till denna blogg pga av dess titel och blev nyfiken på personen bakom. Jag blev därför inbjuden att vara "Tisdagsgästen" och resultatet blev en helsida den 28 juni!

Stina förklarade att det inte fanns sådär väldigt många bloggande pensionärer och det var därför hon blev nyfiken att läsa vidare.

När hon sedan hittade min andra blogg Stoltz' Pyssel & Pynt som jag driver för min webbutiks räkning samt min personliga hemsida http://www.stoltzfamily.se/ och den webbsida som jag håller i för vårt byalag http://www.billebergabyalag.se/ samt min webbutik Stoltz' Pyssel & Pynt, http://www.pysselpynt.se/ bokade hon in ett besök hos mig för intervju.

Jag startade ju denna blogg när jag för tre år sedan gick i pension efter min yrkesverksamma tid som lågstadielärare i syfte att hålla kontakt med hela det sociala nätverk jag lämnade. Jag var livrädd att bli sittande vid köksbordet utan att ha någon meningsfull fritidssysselsättning och bli fast i någon sorts hemmafruroll. Mitt bloggande hjälpte mig att komma igång och det var värdefullt för mig att "skriva ner" mina tankar och planer.
I samma veva blev jag lite aktiv på Facebook, hade ett konto där som jag inte så väldigt ofta loggade in på men det gav mig ingen större tillfredsställelse.

I stället bestämde jag mig för att satsa stort på min hobby som jag närt några år, korttillverkning och servettdecoupage och jag registrerade in en firma och skaffade F-skattesedel och började sälja på nätet i min egenhändigt byggda hemsida. Firman gick bra och snart var det dags att låta en professionell webbyrå bygga en riktig sida med "Köp"-knapp och "Gå till kassan"-funktion och så vidare. Nu är den lättskött och enkel att underhålla och tar alltså inte så mycket tid att hålla i.

Billeberga Byalags hemsida håller jag i för mitt eget höga nöjes skull, kul att lägga in bilder och texter om byn där jag bor men den är väldigt enkelt uppbyggd, inga konstiga flashiga effekter eller så. Bara rak info och protokoll från möten och liknande.

Familjesidan innehåller massor av olika saker, släktträd, familjebilder, resereportage och foton från olika platser i världen, bilder från växter i vår trädgård, naturbilder mm mm. Den sidan gillar jag verkligen att jobba med, här gör jag ju som jag själv vill.


Det var ju genom denna hemsida som man hittade oss och fick chansen att vara med om en reklamfilminspelning för Miljonlotteriet. Den filmen har gått under våren och försommaren i alla TV4-kanalerna. Man sökte ett äldre par som hade rest en del och som hade souvenirer från resorna i sitt hem. Vi fick skicka upp en kort provfilm och sen kom ett helt filmteam hem till oss och filmade en halv dag vilket resulterade i 30 sekunders reklam! Jättekul att ha varit med om detta måste jag säga, annars brukar det ju mest vara unga människor i reklamfilmerna.
Jag nämnde aldrig Facebooksidorna och mitt Twitterkonto (som jag nästan inte använt) men ändå kallade Stina mig "Tekniknörd" i sin artikel, kan inte förstå det?

Översta bilden är tagen av HD-fotgrafen Roland Bengtsson, de övriga har jag tagit.