28 oktober 2011

Kameraövervakning av åldringar




Jag tänker på en sak...



Det är inte tillåtet att sätta upp övervakningskameror på allmänna platser pga den personliga integriteten skulle kunna kränkas.



Kameror som egentligen hade kunnat medverka till att brottslingar kunde identifieras och fällas för sin verksamhet, oskyldiga människor skulle kunna känna sig säkrare på gator och torg och personer som vandaliserar skolor, gator och torg skulle kunna identifieras och fällas för sina tilltag.



Men övervakningskameror nattetid, riktade mot sovande pensionärers sängar önskas nu bli tillåtna i Lomma kommun för att möjliggöra besparingar på äldreboenden!!!!



Vad är nu detta???



Vem av er som läser detta skulle vilja ha en övervakningskamera riktad mot sig nattetid??



Är inte detta integritetskränkande så vet inte jag!!!!

11 oktober 2011

En vecka på Kreta sept 2011






















Några sköna minnesbilder från Kreta en härlig vecka i september.


Vi hade för längesedan tröttnat på den regniga sommaren och behövde få lite sol på våra bleka lekamen innan hösten gjorde sitt inträde. Vi gjorde absolut ingenting (nästan) på hela veckan. Inga utflykter alls för vi var på Kreta för 18 år sedan och for då runt på en lätt motorcykel bland berg och dalar och platåer. Knossos, raviner... vi såg det hela... Denna gång var det skönt att bara slappa och koppla av. Jo, vi tog oss in till Chania en dag och strosade runt i den gamla staden och nere vid venezianska hamnen. Lunchen intogs på en liten restaurang och det blev grekisk sallad med mycket feta och friterade bläckfiskringar.


Nu klarar vi oss ett bra tag på våra minnen in i den kalla årstiden.