25 april 2010

Sköna Soliga Söndag!

Vi har haft en helt UNDERBAR söndag idag!
Skånevåren är här på riktigt nu!
Nu är det dags att utvidga motionspromenaderna för K.
Räcker inte längre att vandra runt här i villakvarteren,
nu måste han ut i terrängen ;-)
En liten tur med bilen och vi kommer till ett alldeles underbart skogsområde som heter Järavallen och som är bekant för de flesta i västra Skåne.
Hit åker man när man vill göra skogspromenader eller springa motionslopp, ha grillfest med familjen,
spela brännboll med sin skolklass, gå tipsrundor, motionera hunden eller lufta husbilen.
På vägen dit stannade vi till och fotograferade några i det närmaste utblommade tussilago och ett perfekt maskrosstånd vid vägkanten.
På Järavallen kan man välja olika promenadvägar, blå 1 km, röd 3 km, gul 5 km och så en grön , minns inte hur lång den är men ska man gå den får man ta matsäck med sig! :-D
I vanliga fall brukar vi ta det gula spåret men nu startar vi med det lilla blå, bäst att inte ta ut sig för mycket i början.
Kaprifolen bryter som vanligt ut tidigt!
Björken börjar få musöron och hängen.
Efter promenaden är det skönt att sätta sig i solen på en av de bänkar som placerats ut eller på någon trädstock eller kanske rentav direkt i gräset.

Här kan man se att björkarna är på väg att slå ut!

19 april 2010

Smygehuk-utflykt - till Sveriges sydligaste udde.

Vi kände för att komma ut ur huset och känna lite på vårsolen en tidig aprildag och vi tog en trip till Smygehuk som är Sveriges sydligaste udde.
51 mil till Stockholm och 157 mil till Treriksröset ---- fågelvägen förstås.
Ska man köra själv blir det betydligt längre. Vi brukar beräkna 60 mil till Stockholm hemifrån.
Fiskrökeriet hade öppnat sin uteservering för lunchgäster.Här står K bredvid statyn av Mor Akka från Kebnekajse, hon som ledde gåsflocken där Mårten Gås fick följa med genom hela Sverige med Nils Holgersson på ryggen.Det blåste lite småsnålt nere vid hamnen, här är ju väldigt öppet ut mot havet.


18 april 2010

Orsaken till jordbävningar klarlagd!

Innan orsaken till jordbävningar i Iran avslöjas vill jag tacka för vänliga och deltagande inlägg!
Under hela den här förfärliga tiden har det varit ett stort stöd för mig att ha ett stort socialt nätverk omkring mig, inte bara här på denna blogg utan också genom telefonsamtal från nära och kära, vänner och bekanta, grannar, kolleger, mejlkontakt, blommor, kort mm.
Det är något som jag lärt mig av denna tid att vi måste alla bry oss mer och tänka på våra medmänniskor inte bara i glädjestunder utan även i prövningar, sorg och bekymmer.
En stor och viktig erfarenhet som jag har tagit till mig.
...och nu över till något helt annat.
Ibland håller man på att sätta frukostflingorna i halsstrupen.
Ja, det var förstås omelett & bacon idag när det är söndag men ändå.
I morse var ett sådant tillfälle.
Sexiga kvinnor orsakar jordbävningar!
Alltså, att ingen hittills har kommit på denna orsak? Ha ha ha...
Dessa klarsynta ayatollor och deras enkla lösningar!
Lösningen för att undvika sådana här katastrofer i fortsättningen är alltså att rikta ett upprop till världens kvinnor:
Klä på er!!
PS I den fornnordiska gudasagan fick vi lära oss att det var den fastbundna Loke som orsakade jordbävning när hans hustru Sigyn tömde skålen som skulle hindra att han fick ormens etter i ögonen. När han skakade orsakade han jordbävningen.
Tänk vad vetenskapen går framåt!

12 april 2010

Skånevår

Här hos oss har allt återgått till det normala.
Ja, kanske inte riktigt riktigt som det var innan men K har varit hemma sedan efter Trettonhelgen och hans rekreation har gått framåt över förväntan. Läkarna konstaterade att min man var en mycket envis man som inte ger upp i första taget och jag kan bara hålla med. De sa att denna envishet förmodligen var en bidragande orsak till att han överhuvudtaget klarade sig från denna svåra sjukdom.
Styrka och kondition är inte riktigt desamma som tidigare men annars har han mirakulöst sluppit från alla biverkningar. Men, som sagt, han är envis och det går bara framåt.

Idag har vi haft en underbart härlig vårdag här i Skåne med strålande sol och massor av plusgrader. Jag har packat upp alla mina växter som jag så noga stoppade om i höstas inför vintervistelsen på vår inbyggda altan. Det ser faktiskt ut som om allt klarat sig, ja med viss tvekan för mina två palmer. Här verkar läget vara kritiskt. Men vi får se...
K plockade fram gräsklipparen och skulle testa om den fortfarande funkar. Den börjar bli till åren nu, den gamla elektriska. Jodå, den startade så snällt på första försöket och då ville så klart K testa den lite ett par vändor bara...
Gissa om vi har Billebergas första nyklippta gräsmatta för säsongen?