17 juni 2012

Release-kaffe i Mölle

I fredags var det dags igen....
K och jag var inbjudna till "Release-kaffe" på Grand Hotel Dahlberg i Mölle.
Journalisten och författaren Erik Magnusson har tillsammans med Frederic Täckström skrivit en bok om hotellens och pensionatens spännande historia i Mölle och Arild.
"
"På nära 300 sidor berättas djuplodande och faktaspäckat om villkoren för turistnäringen, personliga människoöden samt hittills okända händelser och förhållanden.
Tillsammans med över 800 bilder i form av foton, annonser, broschyrer, utdrag ur gästböcker samt personliga brev tecknas en bild av en till stora delar svunnen tid när Kullen sjöd av liv och lust."

Så beskrivs innehållet i det praktverk som jag gärna vill kalla den vackra bok som jag nu är ägare av. Anledningen till att vi blev inbjudna till denna release är att än en gång har bilder ur min morfars fotoalbum kommit till nytta bland en mängd andra bilder i boklig form.
Morfar var ju efter sin karriär som husar i Landskrona och deltagare i olympiaden i Antwerpen 1920 bland annat hotellchaufför på hotell Mölleberg på 20- och 30-talen och det är andra gången hans bilder har varit till glädje och nytta.

Första boken heter "Det vackra huset i Möllebergsbacken"  och handlar just om hotell Möllebergs historia. Även den gången var vi inbjudna till press-releasen.

Här är några bilder från dagen och från det vackra Mölle.
 Erik Magnusson och Frederic Täckström

Grand Hotel  Dahlberg i Mölle

5 kommentarer:

 1. Jag får hemlängtan. Om jag kunde förstå varför mor och far sålde huset i Mölle och flyttade till Helsingborg. Jag skulle vilja bo i det huset.
  Det hade kanske varit för dyrt att lösa ut mina syskon, huset ligger vid hamnen.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 2. Hej Viola!
  Kul att höra av dig.
  Visst är det underbart i Mölle och i Arild. Känner en viss samhörighet fast jag aldrig bott där men när vi var små åkte vi ofta en sväng dit på söndagsutflykter. Sånt gjorde man ju förr när bensinen inte var så dyr. Matkorg, filtar att sitta på och så vidare.

  Ha en underbar sommar.
  Mvh Marie-Anne

  SvaraRadera
 3. Härligt att historien lever vidare.

  Ha en fin midsommar!

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 4. Marie-Anne,

  tack för alla dessa fina rader. Snart kommer boken i nytryck i en andra upplaga. Då kommer du med i tacklistan. Då är din tvillingsyster Anne-Marie struken.

  Erik

  SvaraRadera
 5. Ja men Tack Erik!! Kul att ni får trycka en andra upplaga, inte så konstigt dock. Det blev ju fina recensioner.
  Mvh Marie-Anne och Kennerth

  SvaraRadera