30 augusti 2011

Nya utsikter - efter hårt arbete

Våra 10 bollthujor som stått fint i rad framför vårt hus i 25 år har bokstavligen växt oss över huvudet. När vi flyttade hit för 22 år sedan var de små och söta och kanske 30 cm höga. Mellan dem bredde krypenar ut sig lite försiktigt och hjälpte till att hålla ogräset borta och jag slapp att ligga och luka (rensa ogräs) maskrosor, tistlar och annan oönskad grönska. Men tiden går och de söta thujorna växte och växte... Då och då med ojämna mellanrum var vi ute med häcksaxen och putsade till dem, mest för att brevbäraren skulle komma åt brevlådan men även för att göra halvhjärtade försök att mota thujorna från att växa ut över gatan.
Häromdagen insåg vi att vi förlorat kampen, vi såg knappt taknocken på grannen-mitt-emot-huset. Vi har också tagit åt oss av informationen hur man skyddar sig mot inbrott-kampanjer § 1 Såga ner höga häckar. Vi har begärt in anbud från ett par företag som sysslar med att kapa ner häckar men det har aldrig hört av sig igen, konstigt nog.
- Nu ska det ske, sa vi. Och vi får väl sätta igång själv då!


Oj, nu ser vi hela grannens hus!! Jag är hantlangare och hjälpare.






Dag 2 kom den enorma containern som vi beställt och vi kunde börja lasta in. Det var den största container jag sett. Vi skrattade lite och sa vi nog tagit till lite i överkant...



Dag 3 kallade vi in ett av barnbarnen att mot skälig ersättning hjälpa till med ilastning, räfsning och sånt...




Det var skönt med lite hjälp, vi är ju inga ungdomar längre och träningsvärken började sätta in. Själv hade jag fått en massa rivsår och stick på både armar och ben från mitt arbete med att släpa grenar och stockar in i containern. K höll på att gå av på mitten av ryggont. Men vi började se slutet på slitet och det höll oss vid gott mod.



Så kom då äntligen dag 4 och det var dags att frakta bort containern. Skönt att slippa den och nu kunde vi äntligen njuta av vår nya ljusa utsikt!



Vad vi ska göra nu med framsidan? Återstår att planera men ett är säkert! Det blir absolut inga thujor där och ingen rabatt!!! Eventuellt blir det bara stenar, kanske kullersten eller något och kanske vi uppgraderar den lilla kanten till en liten mur, 2 - 3 stenar hög. Men detta får anstå till våren. Nu ska vi bara njuta av vår nya ljusa utsikt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar