19 augusti 2012

Drottningbesök i Göteborg


Den 16 augusti 2012 besökte Cunards linjefartyg Queen Mary II Sverige och Göteborg för första gången. Vi hade turen att få vara med på visning av fartyget och äta lunch ombord.  Vi var ett 70-tal personer som i två grupper fick vandra runt på det stora lyxutrustade fartyget.
Dock var det en sober och diskret elegans som mötte oss, inget pråligt och överdådigt som sticker i ögonen. Typiskt engelskt skulle jag vilja säga, till skillnad från den stora prakt som till exempel det italienska rederiet MSC uppvisar där det är förgyllningar, glans och utsirningar i varje vrå.
Men man kände tydligt en doft av den "fina och eleganta världen" ändå i  inredningens vackra träslag, klassiska möbler och mattor samt tavlor och textilier.
Queen Mary II är enormt stort. Här är en bild som tydliggör och jämför med andra farkoster.

Entré
 
Matsal i två våningar
Ute på däck
Propellerblad
En del av biblioteket
Hisshall
Soldäck

Efter rundvandringen var det dags för lunch. Vi var lite inställda på att det skulle bjudas på buffé, men icke!
Man fick, precis som när man är på kryssning, meny med flera olika rätter att välja mellan. Till förrätt valde K. och jag rökt lax med bland annat en väldigt krämig och god guacamole. Till huvudrätt valde vi en mediumstekt oxfilé med potatis/blomkålsmos och till dessert Crème Brulé med knaprigt skal och björnbär och hallon. Måltidsdryck blev genomgående vitt californiskt vin.

Efter besöket, som varade i närmare fyra timmar, var det dags att styra kosan mot hemmet igen efter en minnesvärd upplevelse.  


Wikipedia om Queen Mary II

3 kommentarer:

 1. Hej

  Roligt att läsa att ni hade en riktigt trevlig dag. och enligt bilden så verkar den vara gigantiskt båt.

  Glad för er skull :)
  fina bilder och foton.

  Jag själv har ju köpt ny kamera och börjat fota lite mer på allvar.

  Ni kan se lite bilder av det jag fotot på:
  http://morgansfoton.blogspot.se/

  Ha det riktigt gott
  MVH
  Morgan Stoltz

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för kommentaren.
  Javisst är det kul att fotografera och jag ska kolla dina bilder senare när det blir lite svalare, just nu är jag bara inne för en snabbtitt, det är ju så varmt så man kan knappt andas men vi klagar inte. Tycker om värmen.

  Ha det så bra.
  Mvh Kennerth & Marie-Anne

  SvaraRadera
 3. Åhhhh! Sååå fint! Man blir ju riktigt sugen på kryssning. Svårt att fatta att båten kan vara så stor!!! Måste nog prova det nån gång...
  Fina bilder!
  Hälsa mannen!
  Kram, Anna

  SvaraRadera