22 juli 2011

Minisemester i Kiel

Vi har varit på en kombinerad business/semesterresa till Kiel.

Jag hade lite affärer att sköta om där och då passade det bra att vi stannade kvar på hotell över natten och såg oss om i stans Altstadt.

Så värst mycket "Altstadt" var det då inte att se där eftersom det mesta är återuppbyggt efter kriget då stan blev sönderbombad men det fanns en del pärlor kvar. Vi bodde alldeles intill ett torg med mysiga uteserveringar
och eftersom kvällen var ljummen var det många som tog sig en bier och en bit mat och kollade in folk och njöt av livet.

Strax intill torget ligger St Nicolai kyrkan och jag brukar besöka kyrkor när vi är utomlands för det finns så fina utsmyckningar att beskåda samtidigt som man får sig en dos kyrkohistoria till livs. Längst fram i denna kyrka finns en fantastisk altartavla daterad till 1460. Vilken tur att den klarat sig under kriget.


Bara några gator därifrån höll man på att riva ett stort parkeringshus och här var det många som stannade till för det var helt fascinerande att se de stora maskinerna ta jättestora tuggor av byggnaden likt urhistoriska Tyrannosaurus Rex.

På Starbuck's landade vi till och tog en fika och vilade benen.

Här hittade vi en alldeles ovanlig oas med porlande vattenfall och massor av sittplatser där man till exempel kunde avnjuta medhavd lunch, en öl eller en glasstrut.När styrde kosan hemåt körde vi igenom en fantastisk by som heter Bellin. Längst huvudgatan fanns underbart fina gamla hus med halmtak och jag var bara tvungen att fotografera en del av dem och här har jag gjort ett collage: På färjan hem smakade det gott med en räkmacka.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar