24 februari 2009

Dagsmeja under Landskronapromenad






Tänk, för en vecka sedan var det fullt snökaos i Skåne! Ja, kaos och kaos, allt är relativt men kolla bara på bilderna denna blogg för en vecka sedan. Idag sken solen in genom fönstret redan tidigt på morgonen och det var stört omöjligt att somna om. Idag måååste det ske, motionspromenaden som vi har skjutit upp så länge. Det fanns inte längre några ursäkter att sitta inomhus och tycka att det ser fint ut där ute. Dessutom var det snudd på vindstilla, kors i taket, det är inte ofta det händer. (I Landskrona blåser det 350 dagar om året och de övriga dagarna stormar det, sägs det. Ont förtal eller???)
Alltså, efter "morgongröten" drog vi in till stan (=Landskrona, vi är ju Landskroniter från början både K.och jag), Citadellet är ett helt underbart promenadområde och där är så skönt och lugnt . Efter rundan på Citadellområdet gick vi ut mot Halvmånen, förbi Strandpaviljongen, ner mot Citadellbadet. Näst sista bilden här ovan visar flera kända Landskronavyer: Nya vattentornet, Halvmånen med Gamla Kallbadhuset och Den solbadande flickan. Vi var lite ringrostiga båda två och därför skippade vi den långa rundan ner om Nyhamn och bestämde oss för att åka hem igen istället. Skam till sägandes hade vi båda lite känningar i benen efter promenaden sen på eftermiddagen men nu är vi i alla fall IGÅNG!!


1 kommentar:

  1. Inte bara igång utan även på gång hoppas jag. EN av de verkliga skatterna i Landskrona är ju närheten till naturen med blommor och blad. Att vecka för vecka kunna följa årstidernas växlingar gör mig ödmjuk och glad.

    Nästa vecka skall jag känna på vattnet med tårna.

    SvaraRadera