30 juli 2009

Minisemester i Lüneburg





K och jag har nyss kommit hem från en minisemester i Tyskland. Vi älskar att bil-luffa och ta dagen som det kommer men bokar gärna rum på hotell såhär i semestertider och denna gång stannade vi några dagar i Lüneburg cirka 5 mil sydost om Hamburg.
Dethär var verkligen en stad i vår smak. Stora delar av staden hade blivit sönderbombad under kriget men man hade restaurerat och byggt nytt inne i den gamla stadskärnan. Tyskarna är specialister på att fixa gamla hus och bygga nytt som precis smälter in i den gamla bebyggelsen, inga smaklösa betongklossar här inte! Trappstengsgavlar överallt, fönsterlådor som svämmade över av hängpelargoner, murgröna och andra rikblommande växter.
Vi hade rum alldeles intill Stadtmitte, promenerade dit på ett par minuter. Här fanns allt man kunde begära som turist. Kultur, historia, vackra omgivningar med lummiga parker, restauranger och uteserveringar med influenser från (nästan) hela världen, butiker för kläder och mode, inredning från Shabby Chic till det allra senaste trendiga.
Vårt hotell var ganska gammalt men med superskön inredning och en underbart lummig Biergarten för intag av sval Lüneberger Pils, ett glas kallt vitt vin eller en god middag med till exempel just nu aktuella färska kantareller som välsmakande tillbehör.
Nu är vi som sagt hemma igen och smälter våra intryck tyvärr inte i vår medelhavsberså för idag blåser det ganska friskt och emellanåt kommer det en skur. Men när jag sitter här och skriver med fönstret på glänt ut till bersån kommer det in ljuvliga dofter av lavendel därifrån...
Länk till staden Lüneburg.

1 kommentar:

  1. Låter som en härlig resa! Skulle gärna åka dit!
    Hälsa mannen!
    Kram

    SvaraRadera