14 april 2009

Vårens baksida

Här nere i Skåne accelererar våren för fullt! Påsken har varit solig och riktigt varm och skön de flesta dagarna vilket medfört att K varit ute och klippt gräsmattan för första gången och gräsklipparen startade på första försöket i år igen, ja efter några hostningar och skakningar förstås, men den funkade! Massor av små perenna violer som jag sådde för herrans många år sedan har spritt sig och lyser upp lite här och var, trodde egentligen aldrig att det skulle bli något av dem. Humlor och flugor fladdrar runt och somliga träd börjar blomma och sprida pollen!
Detta gissel är vårens baksida för mig och för många andra.
Har jag fel eller? Är det inte extra mycket pollen i år? Har lidit nu flera dagar och medicinerat och stönat och snutit mig och går med mörka solbrillor till och med inomhus för ljusets skull. Hänga tvätt utomhus, det som är en så trevlig syssla, blir det inte tal om på ett tag i alla fall.
Ja, ja, nu har jag fått beklaga mig offentligt också och det känns bra. :-)
Bilden är tagen i Ekebytrakten, där blommar alltid hela mattor av vitsippor!
Våren är trots mina besvär helt underbar!!
Soliga hälsningar till kollegerna som börjar jobba idag efter påsklovet!


4 kommentarer:

  1. Tackar!
    Jo, nog drog det igång för fullt kan du tro...
    Tack för din kommentar på "skolsmart.se". Jag la ut lite foton från min klass. Kolla gärna. Det var ju en utmärkt fotograf som tog bilderna.
    Varma kramar, Anna

    SvaraRadera
  2. Så trevligt att du hunnit lägga ut lite bilder från dagen! Jag har redan kollat och det ser bra ut!
    Än en gång tack för att jag fick komma, det hör liksom till påsksederna nu att man måste pyssla í skolan.

    SvaraRadera
  3. Våren är på frammarch även här uppe, men vitsipporna är precis i knopp. Några mattor av sippor har vi inte så mycket av.
    Jag avundas inte dig, som har pollenbesvär, men hoppas du kan vara ute i alla fall.
    Visst är det skönt att ha slutat jobba. Arbetskamraterna finns ju kvar och det är viktigt att man uppehåller kontakten. En gång i kvartalet träffas vi och äter lunch.
    Ha det så bra och solbrillor inomhus gör dig säkert intressant.
    Kram Viola.

    SvaraRadera
  4. Heje vilken trevlig blog, hittade dig via polargrevinnan, kommer nog tillbaka och ser om det är bättre med snuvan. Sköt om dig/Bibban

    SvaraRadera