18 april 2009

Grillpremiär

Idag kunde vi inte dra på det längre!!
Solen sken från nästan molnfri himmel och grannens svenska flagga hängde nästan spikrakt ner, alltså nära nog vindstilla. Mer än 15 grader i skuggan, shorts och linne (K med bar överkropp). NU blir det grillpremiär! Raskt ner till Billeberga ICA och fick tag i näst sista flintasteken.

- Nu kommer grillröken att ligga tung över Billeberga, sa Lena i butiken. Det är inte bara ni som kommit på denna idé!
Blandade till en härlig grönsallad och kylde två öl.
Då behagade soljä-ln gömma sig bakom flera moln som hastigt dök upp på den tidigare så blå himlen. Så klart! K. tyckte det var alldeles för kyligt att grilla så jag fick själv sitta där med fleecetröjan på och passa flintasteken. Det var ju mitt påhitt gubevars.
Nåväl, vi fick äta i köket men det smakade inte mindre bra för det.

Nu, en timme senare skiner solen lika underbart som tidigare idag men nu är det så dags.
Jag får väl gå ut och vattna mina krukodlingar som övervintrat i garaget. Hortensian ser mycket lovande ut och två krukor med rhododendron har stora knoppar. Jag vet att en ska bli rosa och en röd. Olivträdet brukar se lite skumt ut men tar sig också som vanligt.
Ännu ett glädjeämne är att mitt stora blåregn vid uteplatsen börjat bryta och man kan tydligt se ämnen till knoppar. Jag älskar mitt fina blåregn och ser alltid fram emot årets första blomning!
Bilden tagen i maj månad för något år sedan.

1 kommentar:

  1. Jag gillar optimismen! Även om det blir lite kallt på kvällen och man till och med tvingas retirera in i köket så har man grillat för första gången för säsongen... och det kan ingen ta ifrån dig.

    SvaraRadera